tisdag 28 april 2009

kusin vitamin

Många kockar har förmågan att rationalisera bort det som är avgörande för hur välsmakande en maträtt kan upplevas. Då på ett ungefär "70 procent"av anrättningen äts med ögat bortsätt ifrån om man är blind vetenskapen har påvisat inte bara näringsmässigt men även att det estetiska, är det som fulländar en måltid. Grönsaken är användbar och dessutom fullproppad med det naturliga tillskotten som våran lekamen behöver, gärna tvättade och obehandlade då vitamindoserna är som högst, har dessutom redan förstått att i norrland är det den enda vägen då vitaminbristen kan sänka den starkaste av skogshuggare. Naturen är så skapt att färg och form kan ta sig annorlunda vägar, vilken kvinna tackar nej om det bjuds på banan eller gurka kanske herrarna föredrar inlagd?? jag vet med säkerhet att i mitt hushåll så förtärs den ena grönsaken efter den andra, den långa ledan av att inte koka mat är snart till ända då man får några timmar ihopa med ännu en spis, kanske ska sätta upp en banana split på menyn. För grädde är alltid gott.

Inga kommentarer: