onsdag 17 november 2010

Ombytta roller

För enkelhetens skull så ställdes frågan vad blir det för mat och glad norrländska sade ja för den delen så säger hon alltid en del, lamm då det för närvarande är det enda som huset förmår och det kan sägas är inte fy skam. Så bytet var ett faktum med glada tillrop och assistans så skulle hon tillaga ja ja jag får ta del av diskningen denna gång hon rivstartade med att göra i ordning rotfruktspytten då den behöver sin tid i värmen sen övergick hon till att förädla lammfärsen som för övrigt är mald av gammal handvevad kvarn ja då hon vevade medans kocken drack pilsner och satt på finfördelningsbrädan det såg ut att vara jobbigt för snart så intog hon ett lätt rödaktigt nyanserat anlete inte mindre att man tyckte att lite empati var på sin plats. Åter till matlagningen min uppgift var pressgurka och rårörda lingon, gräddsåsen tog hon sig an med bravur medans rotsakerna började svettas en aning lammfärsbiffarna försågs med sedvanliga kryddor lite riven ost och den obligatoriska skvätten grädde för saftighetens skull, och allt började falla på plats då matlagning kräver timing. När man summerar det hela så kan nog sägas att hon haft en bra lärare för fy fan vad den kvinnan kan producera disk. Men gott var det.

Inga kommentarer: