onsdag 14 april 2010

I klistret

Idag ska jag försöka förklara hur mycket mat kan komma ut till väntande gäster alla som någon gång har bestämt sig för att tapetsera om har förmodligen stått och slipat ner dom gamla fogarna, när tapetklistret har rätt konsistens och första våden har hamnat snett och slagsmålet med respektive är ett faktum och dom följande timmarna av hårda ord så anlitas målarmästaren till återstoden av huset. Hemligheten kallas förarbete gemene man undrar hur det kommer sig att kocken påbörjar sitt pass mitt på dan imellan lunch och kvällsmat, för att smärtfritt kunna laga mycket mat krävs vassa kniven ett par timmar och oxå förkokta förstekta halvfärdiga såser senare ett par flinka händer som sammanställer allt det goda kung i köket är den kock med det bästa förarbetet. Så den dagen efterpasset ölen slinker ner så bör man jobba med en nykterist dagen efter. Men det är klart sånt händer ju aldrig.

Inga kommentarer: