fredag 21 november 2008

Pizzan



När man viger sin tid åt att koka mat åt andra så finns alltid ett inbyggt tvivel, det finns mat och så finns det mat. Mat med stort "M"När man har skyfflat runt saker i diverse olika kok kärl och stekpannor, för övrigt norrländskans är skev. Liten parantes, man formas och kan inte gå tillbaks allt man lagar går att göra bättre. Kan tyckas konstigt för den som går hem slår ihop en korvgryta, säger den är ok. Då har man stoppat den process som är drivande för en kock, det är inte ok. Balansen måste finnas ja den måste låta smakerna samspela, salt sötma syra. Kanske kan ett bra vin eller en pilsner vara det som gör måltiden komplett. Som ett äktenskap tillsammans blir upplevelsen starkare, matlagning är kul man blir uppfinningsrik och väldigt kräsen. Tyvärr har norrländskan börjat komma med små gliringar behövs lite salt tycker om salt, det går bra säger jag kan vi vänta tills det är klart. Antisåsmänniskan har ibland lite bråttom, god mat tar tid, tid är nyckeln till all bra matlagning. Och visst fan kan en pizza sitta som en smäck ibland.

Inga kommentarer: