söndag 23 november 2008

Ugnen full


Nydligen styckade jag upp våra vänner fåren, ja dom som betat sommaren igenom. Eftersom lamm är väldigt distinkt i sina smaker så kan med fördel användas starka tillbehör. helt enkelt man kan lägga sin energi på att frambringa allt i smak, Hade gäster liten middagsbjudning, lördag kväll som vanligt jag vid spisen. Nu med nytt inslag antisåsmänniskan ja norrländskan och hennes jäkt måste prova såsen, hon börjar lära sig. Lammstek så klart bjudes lammens husse på det bästa, Vitlök färsk rosmarin timjan madeira olivolja blev en tvåtimmarsmarinad, bönor och rödlök, flingsalt nymalen svartpeppar som tillbehör, ja så klart klyftpotatis. Med krävan full så var det dags för efter middagsnöje oja fan vad dom sjöng, karioke trodde inte sånt existerade längre. I liten by söderut försvann det i mitten på åttio, man kan ju hålla tummarna att det tar samma väg här. Tur är det väl att man inte hör sig själv av och till. Folk kan ju få men för livet.

Inga kommentarer: